petek, 7. september 2012

TEHNIKE 7/365 - računalnik / fotokopiranje

TEHNIKE 7/365 - računalnik / fotokopiranje

Danes imamo mnogo fotokopirnic, ki ob enem opravljajo še mnoga druga dela. Ker je konkurenca huda, je tudi kvaliteta fotokopirnih strojev in s tem tudi fotokopij zelo kvalitetna.

Poznamo navadne fotokopirne stroje, digitalne, laserske,... ki nam omogočajo črno bele fotokopije in barvne fotokopije.

Fotokopirnica nam potem to gradivo lahko tudi ponudi vezano ali nevezano, enkrat ali večkrat, povečamo, pomanjšamo, enostransko ali obojestransko, na paus ali prosojnico, nalepke ali barvni papir, skopirajo vse do formata A2 .Od najbolj enostavnega printa ali fotokopiranja do zahtevnejšega projekta, kot je izdelava knjig, zgibank, letakov, prospektov, načrtov, barvnih plakatov, letnih poročil.

 Z diskete, CD-ja, DVD-ja, spominskega ključa, spominskih kartic vam vaše gradivo natisnejo v barvah ali črno-belo vse do formata A2. Enostransko ali dvostransko, na visokokvaliteten papir do 250g. Printajo iz različnih programov in datotek, nekaj od njih ( MS Office (Word,Excel…), COREL 12, ADOBE Photoshop ter (najenostavnejše) v PDF, Postscript ali eps datoteki).

Materiale za printanje lahko pošljemo tudi po elektronski pošti in jih pridemo iskat v nam ljubo kopirnico. Seznaniti jih moramo le o količini, barvi in drugih zahtevah za printanje.

Danes že v osnovni šoli potrebujejo večkrat kopirane stvari, pa tudi nasploh, se uporabljajo kopije v vseh pogledih našega življenje (tudi če imamo izvid za osebnega zdravnika, ga moramo skopirati).

Papirnata vojna je v polnem razcvetu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar